Bridle2Fit

Bridle2Fit havanna

Bridle2Fit Havanna met lakneusriem

Iedereen kent het waarschijnlijk wel: je koopt een nieuw hoofdstel, maar het pas nèt niet. Soms past een maat cob mooi qua bakstukken en neusriem, maar is de frontriem te kort. Of de frontriem past van maat full, maar daarvan zijn de neusriem veel te wijd. De hoofdstellen van Bridle2Fit zijn per onderdeel samen te stellen en zo exact op maat te krijgen en helemaal volgens jouw wensen.

Je nieuwe hoofdstel kan bijvoorbeeld bestaan uit een full frontriem, cob bakstukken en een full neusriem. Een hoofdstel op maat dus, dat je paard goed past en problemen bij het rijden kan helpen voorkomen. Het is ook mogelijk om losse onderdelen te bestellen.

Wat is er anatomisch gevormd aan dit hoofdstel?
Het kopstuk is anatomisch gevormd en is verkrijgbaar in verschillende breedtes. Hiervoor is gekozen zodat de oren de meeste vrijheid hebben. En de druk achter de oren het best wordt verdeeld. Dit geeft vaak een grote verbetering in de aanleuning vanuit de kaak.

Bridle2fit australian nut

Bridle2Fit Australian Nut

De neusriem heeft een uitsparing voor de bitringen. Hierdoor zullen de ringen van het bit parallel aan het hoofd lopen en niet afsteken. Hierdoor kan het bit inwerken zoals bedoeld. Ook wordt een belangrijke zenuwbundel op het hoofd niet bekneld door de neusriem.

Drie kleuren en rondgenaaid
De hoofdstellen zijn verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, havanna en australian nut) en in een groot aantal variaties. Hierbij kun je denken aan Swarovski kristallen op de frontriem, een andere kleur onderlegde neusriem of misschien wel een lak neusriem. Het leer kan plat of rondgenaaid zijn en alle variaties zijn verkrijgbaar als trenshoofdstel en als stang en trenshoofdstel.

Ik kan bij je langskomen om een hoofdstel aan te meten die precies past op het hoofd van jouw paard en bij jouw wensen aansluit. Klik hier voor de prijzen.

Bridle2Fit zwart