Ik heb van een aantal merken verschillende nieuwe bitten op voorraad zoals Neue Schule, Trust, Bombers, Stübben en Beris. Ik vind dat deze merken een groot aanbod hebben van bitten die qua ontwerp goed passen bij de anatomie van de paardenmond.

Neue Schule

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is dit een Engels merk. Ze doen erg veel onderzoek naar de effecten van het bit op de mond van het paard. De nieuwe ontwerpen worden aangepast op de resultaten van eerder onderzoek. Ook hebben ze exact uitgezocht wat het effect is van het bit op de druk achter de oren is van het paard. De bitten zijn gemaakt van het materiaal salox.

Trust

Een mooi merk van Hollandse bodem. Trust biedt veel verschillende mondstukken in het bekende sweet iron, maar ook kunststof en leer. De bitten zijn handgemaakt en hebben anatomisch gevormde mondstukken.

Bombers

Een merk uit Zuid Afrika dat al 30 jaar werkt aan de beste bitten. De afwerking van deze bitten is erg mooi. Ook bij het ontwerp van de mondstukken staan de bouw van de paardenmond en de inwerking erop centraal. De bitten zijn gemaakt van sweet iron en kunnen volledig naar wens worden gefabriceerd.

Beris

Beris ontwikkelt kunststof en leren bitten. Een kunststof bit is al vrij snel dik, te dik voor een paard. Deze bitten zijn dunner dan de andere merken en passen hierdoor beter in de paardenmond.